Vi befinner oss i en nationell kris för tillfället. 

Människor bunkrar och sätter sig själva i karantän utan ens att vara sjuka eller ens ha befunnit sig utomlands i riskområden? Vad sysslar människor med? Är det såhär korkade befolkningen blir vid kriser? 

De som åkt utomlands till riskområden, hur tänkte ni där?! Helt allvarligt? Hur världsfrånvänd kan man vara? Har inget mer att säga om det. Punkt. 

Människor som bunkrar. Ni vet att det går att handla online? Vårt land är dessutom ett utav världens ledande inom pappers- och massaindustrin. Papperet kommer inte ta slut, såvida inte skogen försvinner. Ni förstår väl att de som verkligen behöver blir utan? 

Det som är riktigt fint att se är hur befolkningen här främst i sundsvall sluter upp kring restaurangerna i stan och köper hem mat istället för att gå på restaurang. Jag blir glad i mitt entreprenörshjärta när jag ser hur företagen är kreativa och hittar lösningar under rådande omständigheter. Något som jag inte gillar är hur gemeneman "panikar". Jag visste tex inte hur pass många små politiker, läkare, journalister, lärare, professorer och specialister jag hade i min vänlista på facebook. Jösses, om jag blir upprörd? Vi går inte in på det....

Människor som vill stänga skolorna...suck! 

Tidningarna vill sälja lösnummer och bidrar såklart också till paniken. Jag pallar inte. Såklart ska vi ta detta på allvar. Men enligt statistiken så är 99% av dem som dör över 80 år och lider sedan tidigare av en bakomliggande sjukdom. 

I Wuhan där viruset bröt ut lever de äldre tillsammans med sina barn och barnbarn. De har ett helt annat levnadssätt och äldreboenden är mycket ovanligt. Detsamma gäller i Italien, där lever de äldre tillsammans med sina barn och barnbarn i större utsträckning än i vårt land. Italien är dessutom ett mer socialt land, man ses ute på caféer och restauranger. De umgås på ett helt annat sätt än vad vi i Sverige gör. Därav snabbare och större spridning. 

Jag tänker mycket på hur världen kommer se ut när allt detta är över. Hur många företag kommer att ha överlevt denna pandemi? Skatteverket ger anstånd med skatteinbetalningar, men hur blir det sedan? När allt ska betalas? Jag är mer orolig över de ekonomiska aspekterna. 

För mig så är det så att vi tyvärr behöver svält,  vi behöver cancer etc. Annars finns det risk för överbefolkning vilket leder till minskade naturtillgångar, ökade utsläpp osv. Jag tänker inte gå in mer på just överbefolkningen. Utan jag menar att människorna som är i riskgruppen och är över 80 år, kanske behöver ta sitt eget ansvar själva. Vi kan inte stänga ner hela samhället för att "rädda" människor som inte bidrar ekonomiskt till vår välfärd. Jag ogillar tanken själv men ur ett ekonomiskt perspektiv kan vi inte gå ner i "Lock Down" för att rädda människor som "gjort sitt". 

Alla kommer få covid-19. Har du fått det så är du immun. Är du sjuk, stanna hemma. Be någon åka och handla åt dig, beställ mat online. Handla online. Lokala butiker erbjuder utkörning. Köp presentkort för att gynna butikerna så att de lever kvar efter pandemin. 

Ta det verkligen på allvar om du blir sjuk. Lyssna på kroppen och tänk på din omgivning.  Lev som vanligt om du inte är sjuk. Tvätta händerna noga och ofta, använd handsprit om du kan, annars räcker tvål och vatten. Nys i armvecket. Och jag säger det igen, stanna hemma om du är sjuk! Efter två symptomfria dagar kan du återgå till jobbet och ditt normala liv. 

Statsministern ska ha ett tal till nationen kl 20:15 idag på SVT. Viktigt att vi tar oss till den informationen som kommer än att vi hänger på Facebook och tar del av artiklar från osäkra källor. 

Informationen jag har tagit del av kommer från Läkemedelsverkets interna hemsida. Inlägget har jag delat på min facebook för den som vill läsa texten som är mycket uppskattad. 

(null)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress